Back to top

Damm supera els 2.000M€ de facturació el 2023

Demetrio Carceller Arce, president executiu de Damm, a la Junta d'Accionistes.

El suport a l'hostaleria, la internacionalització i la transició cap a un model d'autoconsum energètic han estat les principals apostes de la companyia en un any marcat per l'increment de costos

Damm va aconseguir l’any 2023 una facturació de 2.061 milions d'euros, un 10% més que en l'exercici anterior, i un EBITDA de 300 milions, un 24,6% més. La companyia aconsegueix així, dos anys abans del previst, l'objectiu de facturació fixat en el pla estratègic 2022-2025. Els resultats han estat anunciats en la Junta General d'Accionistes de la companyia, que s'ha celebrat aquest matí a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm i en la qual s'han aprovat els resultats i el repartiment de dividend de l'any passat.

Durant l'any 2023 la companyia va demostrar una alta capacitat de resiliència davant d'un entorn desafiador marcat per l'augment dels preus de l'energia, els materials i les matèries primeres. Malgrat això, Damm va aconseguir un creixement significatiu impulsat per la sòlida demanda dels seus productes en els mercats i canals en els quals opera. L'avanç positiu de la seva activitat i un important esforç de control de costos per a fer més eficient tota la seva cadena de valor, han permès a la companyia obtenir un benefici net de 130 milions, un 28,2% més que en l'exercici anterior.

El president executiu de Damm, Demetrio Carceller Arce, ha ressaltat la solidesa actual del grup com a punt de partida per a continuar creixent i, sobretot, l'esforç realitzat per a impulsar les diferents marques i la seva vinculació i compromís amb els diferents territoris.

La companyia va consolidar durant l'últim exercici els nivells de vendes dels seus negocis de begudes (cervesa, aigua, refrescos i lactis) i va tancar l'any amb un volum comercialitzat de 20,8 milions d'hectolitres. Aquest avanç positiu de les seves operacions ha permès a la companyia incrementar la seva plantilla fins a les 5.765 persones.

Durant la seva intervenció, Carceller Arce, s'ha mostrat optimista respecte als resultats de l'any en curs. “La fortalesa de la demanda interna dels nostres productes, les perspectives positives del turisme, i el desenvolupament internacional de la nostra distribució, ens fan confiar que el 2024 serà també un any de creixement per a Damm”, ha destacat.

D’altra banda, durant l'acte s'ha aprovat la nova composició del Consell d'Administració que, amb la sortida de Raimundo Baroja i Ramón Armadás, ha passat de 7 a 5 membres.

Acceleració de processos tecnològics a través d'IA

Després d'haver consolidat un alt grau de maduresa digital, l’any 2023, Damm va fer un pas més per a continuar potenciant el seu creixement i competitivitat des de la innovació amb l'adquisició del 60% de la companyia Nennisiwok, especialitzada en intel·ligència artificial. D'aquesta manera, Damm podrà accelerar alguns dels projectes interns destinats a aplicar eines de IA a la producció i comercialització de cerveses, així com en altres projectes que permetin millorar l'eficiència de la companyia.

Bon progrés de l'expansió internacional de la companyia

L'evolució del negoci internacional de la companyia manté la seva tendència positiva. Damm compta amb una plantilla de més de 500 persones dedicades en exclusiva a les activitats internacionals de la companyia. A més, actualment Damm ja disposa de dues fàbriques fora d'Espanya, una a Santárem (Portugal) i una altra a Bedford (el Regne Unit).

Actualment, les marques Damm són presents en més de 130 països i s'exporta amb marca pròpia a 94, posicionant-se com a principals mercats internacionals Regne Unit, els Estats Units, el Canadà, Portugal i la Xina.

Compromís amb el medi ambient i la societat

La companyia va continuar promovent durant l'últim exercici aquelles inversions industrials que prioritzen l'eficiència, la productivitat i la minimització de l'impacte mediambiental de les seves operacions. L’any 2023, Damm ha seguit ampliant la seva capacitat d'autoconsum energètic mitjançant la instal·lació de panells solars, la qual cosa li ha permès duplicar la superfície del seu parc fotovoltaic, aconseguint una àrea de 59.000 m². El projecte, que ha comptat amb una inversió de més de 3,5 milions d'euros, reafirma la posició de Damm com la cervesera amb la major extensió de plaques de la península ibèrica. A més, des de 2014, l'organització garanteix que el 100% de l'energia elèctrica utilitzada disposa de certificat d'origen verd.

Respecte al seu compromís social, a través de la Fundació Damm, Damm impulsa accions que tenen una repercussió positiva en l'entorn i la societat dels territoris on és present. L'entitat destaca en la seva aposta per l'esport base com a eina per a fomentar l'activitat física, els hàbits saludables i els valors associats a la pràctica esportiva. La Fundació Damm continua avançant en la construcció de la seva ciutat esportiva, un espai situat a la muntanya de Montjuïc de Barcelona la inauguració de la qual està prevista per a aquest 2024. El nou complex, que ocuparà una superfície de 30.000m2 s'ha dissenyat seguint criteris de sostenibilitat i eficiència energètica, amb l'objectiu d'aconseguir unes instal·lacions nearly zero energy building (NZEB) i energèticament autosuficients.