Back to top

Damm es compromet a disminuir un 20% les seves emissions de CO2 en la logística

Damm es compromet a disminuir un 20% les seves emissions de CO2 en la logística

• La companyia s’adhereix a la iniciativa Lean&Green per reduir la seva petjada de carboni i es marca nous objectius per un termini màxim de cinc anys

• Lean&Green és la iniciativa europea, impulsada a Espanya des d’AECOC, per reduir l’impacte dels processos logístics en l’emissió de gasos d’efecte hivernacle

Barcelona, 13 de febrer de 2020 – Damm fa un pas més per integrar la sostenibilitat a tota la seva estructura de negoci. La companyia s’ha adherit a la iniciativa Lean&Green per reduir l’impacte que genera a partir de la seva activitat logística. Concretament, es compromet a reduir un 20% les seves emissions de CO2 en un termini màxim de cinc anys.

L’adhesió de Damm a aquesta iniciativa global posa de manifest el compromís de la companyia per reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle, així com l’impuls cap a la descarbonització. En aquest sentit, Damm es troba immersa en un pla de transformació de la seva flota de vehicles cap a d’altres impulsats per gas natural o cotxes elèctrics que generin el mínim impacte ambiental, així com en l’aplicació de nous sistemes d’embalatge sostenible.

“L’aposta de Damm per créixer al mateix temps que reduïm l’impacte de la nostra activitat és una constant dins la companyia -assegura Juan Antonio López Abadía, director d’Optimització d’Energia i Medi Ambient de Damm-; en aquest sentit, la nostra adhesió a la iniciativa Lean&Green suposa reforçar el nostre compromís en l’àmbit de la logística, on ja estem treballant per fer que la nostra activitat i la dels nostres col·laboradors sigui tan sostenible com sigui possible”.

Damm aposta per les renovables

A més dels darrers avenços de la companyia en l’àmbit de la logística, Damm també ha impulsat una política de millora contínua en matèria energètica amb l’objectiu que tots els seus processos productius siguin respectuosos amb el medi ambient.

En aquest sentit, l’ús d’electricitat amb certificat de garantia d’origen verd i la millora de l’eficiència a les seves fàbriques han permès a Damm reduir la quantitat de CO2 que emeten les seves plantes de producció i envasat en més de 2.600 tones anuals, l’equivalent a la plantació de més de 1.000 espècies de pi blanc cada any.

L’objectiu de Damm, que disposa des de l’any 2008 d’un Departament d’Optimització Energètica, és reduir el consum de recursos naturals, revalorar subproductes i generar energia d’origen renovable mitjançant la cogeneració, el biogàs o la captació d’energia solar i fotovoltaica.