Back to top

Damm es tenyeix de blau per l'autisme

Dia Mundial de l'Autisme

La companyia se suma per quart any consecutiu a la campanya "Connecta't al Blau", impulsada per l'associació Aprenem amb l'objectiu de commemorar el Dia Mundial de la Conscienciació sobre l'Autisme

Damm tenyeix de blau les seves façanes des de les 21 hores fins a la mitjanit del dimarts 2 d'abril per a commemorar el Dia Mundial de la conscienciació sobre l'autisme, iniciativa que va néixer amb l'objectiu de fer visible l'autisme i sensibilitzar a la societat sobre les necessitats i drets de les persones afectades per aquest trastorn i les seves famílies.

A les façanes de l'Antiga Fàbrica Estrella Damm i la fàbrica d'Estrella Damm d'El Prat de Llobregat, se sumen per primera vegada la Fàbrica Estrella de Levante a Múrcia, la Fàbrica de Victoria a Màlaga i Plataforma Continental a Madrid.

La campanya "Connecta't al Blau" tenyirà Barcelona de blau per cinquè any consecutiu i, a més, té preparades nombroses activitats familiars i solidàries en diferents punts de la ciutat. La iniciativa se suma al moviment internacional Light It Up Blue (LIUB), promogut per Autism Speaks i en el qual participen milers d'edificis i monuments emblemàtics de tot el món que s'il·luminen de blau com a mostra de suport i solidaritat amb el col·lectiu de persones amb trastorn de l'espectre de l'autisme (TEA) i les seves famílies.

1 de cada 100 persones és autista  

L'autisme és un trastorn neurològic que afecta aproximadament a l'1% de la població mundial. S'estima que a Espanya hi ha més de 450.000 persones amb TEA, xifra que s'eleva a gairebé un milió i mig de persones vinculades al trastorn si tenim en compte també l'impacte que produeix en les seves famílies.    

Es tracta d'un trastorn que encara resulta molt desconegut i poc visible per a la societat, per la qual cosa l'any 2008 les Nacions Unides van declarar el 2 d'abril com el Dia Mundial de l'Autisme per a trencar les barreres que impedeixen la plena inclusió de les persones autistes. 

Una iniciativa d'acord amb els valors de Damm   

La iniciativa d'il·luminar les façanes d'edificis de Damm se suma al gran nombre d'actuacions que la companyia realitza en el marc del seu pla de RSC. El compromís amb la societat és un dels valors que caracteritza Damm des dels seus orígens. Per això, dóna suport decididament a la campanya “Connecta’t al Blau” il·luminant de blau alguns dels seus edificis més emblemàtics per a augmentar la conscienciació social sobre l'autisme i promoure un millor coneixement de com tots podem contribuir a la inclusió de les persones amb TEA.


A través d'aquesta acció, que s'emmarca a la política de responsabilitat corporativa i de compromís de la companyia amb la societat, Damm torna a mostrar el seu suport i solidaritat amb les persones que pateixen aquest trastorn i les seves famílies, alhora que reconeix el gran treball que realitza l'associació Aprenem. Aquesta iniciativa solidària es vincula amb l'objectiu de desenvolupament sostenible número 3 de les Nacions Unides: “garantir una vida sana i promoure el benestar per a totes les persones en totes les edats”.

La cervesera també participa en altres activitats similars, il·luminant les seves façanes cada any en commemoració d'altres cites mundials, com el Dia Mundial contra la Sida i el Dia Mundial contra el càncer de mama.

A http://www.connectatalblau.org es troba més informació de les activitats solidàries i de tots els edificis que participen en la campanya “Connecta’t al Blau”.