Back to top

Damm celebra la Junta General d’Accionistes 2021

Damm celebra su Junta General de Accionistas 2021

Demetrio Carceller Arce, president executiu de Damm, ha subratllat que la companyia afronta la temporada estival amb optimisme

Damm ha celebrat avui a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm la seva Junta General d'Accionistes, en la qual s'han aprovat els resultats de l'exercici 2020. Tot i el context negatiu derivat de la pandèmia i el tancament de l'hostaleria, la facturació de Damm va superar els 1.225 milions d'euros, un 11,5% menys que el 2019, i la companyia va obtenir un benefici net de 40,5 milions d'euros.

Segons ha assenyalat Demetrio Carceller Arce, president executiu de Damm, el sector comença a observar els primers signes de l'inici de la recuperació. Davant d'aquest nou context, el president executiu de Damm s'ha mostrat optimista sobre els resultats que la companyia pot aconseguir durant la segona meitat de l'any gràcies a les bones dades que es preveuen aconseguir durant els mesos d'estiu: "La progressiva desaparició de les restriccions a l'hostaleria, la recuperació de la mobilitat nacional i internacional i l'acceleració del programa de vacunació són, sens dubte, les claus perquè encarem l'estiu amb optimisme, preveient que la situació evolucioni d'una manera positiva durant els pròxims mesos".

L'exercici 2020 va estar profundament impactat per l'efecte de la pandèmia de la Covid-19. La gran dependència que té el sector cerveser del turisme i l'hostaleria van fer que la producció de cervesa a Espanya caigués un 12% segons les dades presentades per Cervesers d'Espanya. No obstant això, la sòlida estratègia de diversificació del negoci realitzada per Damm durant els últims anys va provocar un impacte desigual en les diferents unitats de negoci del grup. En aquest context, la ràpida capacitat d'adaptació i flexibilitat de totes les societats van demostrar l'alta resiliència de la companyia. En aquest sentit, durant la seva intervenció d'aquest matí, Carceller Arce ha destacat l'esforç, la implicació, el compromís i la capacitat d'adaptació de les més de 4.700 persones que formen part de l'equip de Damm.

Durant la trobada, el president executiu de Damm ha presentat també el nou pla estratègic de la companyia, l'objectiu és arribar a una facturació superior als 2.000 milions en 2025. Per aconseguir-ho, Carceller Arce ha destacat que Damm ha desenvolupat un ambiciós pla que promourà “una acceleració del creixement sostenible a partir d'una aposta clara per ampliar el nombre de mercats en què opera Damm, el reforç i posicionament de les marques i productes de la companyia i un augment de l'eficiència”.

La internacionalització del negoci serà una de les grans bases per assegurar el potencial de creixement de la companyia. Damm, que actualment està present en més de 130 països, espera poder duplicar les seves xifres de negoci en el mercat internacional, que actualment suposa més d'un 25% de la seva activitat. Per aconseguir-ho, la companyia incrementarà els seus esforços en l'expansió internacional en grans mercats (Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina).


Reforç del portfoli

El pla estratègic 2022-2025 de Damm també contempla el desenvolupament o adquisició de noves marques que permetin a la companyia seguir fent créixer el seu portfoli de productes en diferents especialitats. Tot això amb un únic objectiu: seguir oferint als seus clients una àmplia gamma de productes de màxima qualitat que responguin a les últimes tendències de mercat.       

Mostra de la voluntat de Damm d'apostar per marques sòlides amb gran potencial de mercat és el recent acord a què la companyia ha arribat amb Cobega per adquirir la seva participació en Grup Cacaolat, passant així a tenir el 100% de l'accionariat de la societat. Damm treballarà per aprofitar totes les sinèrgies que el grup pot oferir per potenciar el creixement de Cacaolat i Letona tant al mercat nacional com a l'estranger.

Augment de la producció i aposta per la sostenibilitat i la innovació

L'impuls del creixement de la companyia i la consecució dels objectius marcats en el seu full de ruta amb vista a 2025 estan vinculats a dos factors clau: l'increment de la capacitat de producció de les plantes de Damm d'una manera eficient i la creació d’un motor d'innovació in house que permeti generar projectes i solucions disruptives i innovadores.

Comptar amb una sòlida capacitat productiva és una garantia de futur per a un grup industrial com Damm. El 2020 la companyia va culminar l'ambiciós pla d'ampliació de la seva fàbrica del Prat de Llobregat, un projecte que va comptar amb una inversió de 63 milions d'euros i que ha permès a la planta incrementar la capacitat de producció en un 45% passant dels 5,3 milions d'hl als 7,2 anuals mantenint els més alts nivells d'eficiència i flexibilitat.

Així mateix, l'aposta de Damm per la innovació i la sostenibilitat han permès a la companyia fer un pas més en el seu objectiu d'aconseguir packagings més eco sostenibles. En aquest sentit, Estrella Damm produeix el 100% de les seves llaunes amb anelles de cartró 100% biodegradable, un projecte pioner en el sector cerveser que ha suposat la reducció de més de 260 tones de plàstic a l'any, l'equivalent a gairebé 89 milions d'unitats d'anelles de plàstic. A més, des de principis de 2021, Estrella Damm produeix tots els packs de llaunes sense els plàstics decorats que les envolten, que han estat substituïts per un embalatge elaborat amb cartró procedent de boscos gestionats de manera sostenible i responsable. Un projecte que també ha suposat la reducció de 99 tones de plàstic a l'any.