Back to top

Damm factura 1.225 milions d’euros el 2020

Damm factura 1.225 milions d’euros el 2020

La companyia ha obtingut un benefici net de 40,5 milions de euros

Malgrat les dificultats del context socioeconòmic generat per la pandèmia de la Covid-19, Damm ha tancat l’exercici 2020 amb un resultat positiu, amb uns ingressos consolidats de 1.225 milions d’euros, xifra que suposa un retrocés de tan sols l’11,5% respecte el 2019, equivalent al de la caiguda de l’economia espanyola en el seu conjunt en un exercici marcat per les dificultats de la crisi sociosanitària. Així mateix, s’ha obtingut un benefici net de 40,5 milions d’euros.

L’impacte de les restriccions a l’hostaleria s’ha traduït en un descens de les vendes en aquest canal, així com en una reducció de l’activitat en els negocis de la companyia vinculats a restauració i distribució a l’hostaleria. En aquest sentit, el president executiu de Damm, Demetrio Carceller Arce, ja avançava fa uns mesos quin seria l’impacte de la crisi en els resultats de la companyia: “els canals d’alimentació i l’online han estat els protagonistes del 2020, en detriment de l’hostaleria. Si bé el canal d’alimentació ha experimentat un creixement important, no ha compensat en cap cas la caiguda la caiguda en el canal d’hostaleria. De la mateixa manera, les vendes e-commerce es van multiplicar per 8 en el segon trimestre de l’any, en comparació amb el primer trimestre, si bé el canal online encara no té un pes rellevant en el total de la facturació”.

Igualment, l’exportació, que actualment suposa un 25% de l’activitat de Damm, s’ha vist afectada pels tancaments decretats a països com Regne Unit, Estats Units, França, Alemanya o Itàlia.

Damm ha aconseguit tancar l’exercici amb una producció de 18,1 milions d’hectolitres de cervesa, aigua mineral i refrescos, en un any en què la companyia s’ha dedicat a recolzar a la societat i l’hostaleria amb diferents iniciatives.

Els resultats de l’exercici 2020, fruit de l’esforç i dedicació de les 4.707 persones que formen Damm i la salut i seguretat de les quals ha estat prioritària durant la pandèmia, estan subjectes a l’aprovació dels comptes anuals per part de la Junta d’Accionistes, que tindrà lloc el proper 22 de juny a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.