Back to top

El nou Centre Logístic del Sud-est d'Estrella de Levante i Alfil Logistics donarà feina a més de cent persones

Centre Logístic del Sud-est d'Estrella de Levante i Alfil Logistics

La inversió en el nou centre logístic, construït per l'empresa murciana Urdecon, supera els 35 milions d'euros i donarà servei a la distribució de la cervesera en tota la seva zona d'influència

Estrella de Levante i Alfil Logistics -amb la col·laboració de la multinacional americana Panattoni, líder en el desenvolupament d'immobles industrials- construeixen el Centre Logístic del Sud-est. Una nova infraestructura en el Polígon de San Andrés a Alcantarilla en la que  s'invertiran més de 35 milions d'euros i que generarà més de cent llocs de treball directes i indirectes en cinc anys.

El president de la Comunitat Autònoma de Múrcia, Fernando López Miras, ha presidit avui l'acte de col·locació de la primera pedra del Centre Logístic del Sud-est (CLS), acompanyat pel delegat del Govern a la Regió de Múrcia, José Vélez, i l'alcalde d'Alcantarilla, Joaquín Buendía, així com pels màxims representants de les empreses implicades en el desenvolupament del centre logístic, Pedro Marín, director general d'Estrella de Levante, Jaume Bonavía, director general d'Alfil Logistics, i Gustavo Cardozo, director general de Panattoni España.

El nou Centre Logístic del Sud-est (CLS), que serà gestionat íntegrament per Alfil Logistics, s'ha projectat per a poder assumir el futur creixement de l'operador logístic a la Regió de Múrcia, entre elles les operacions internes d'Estrella de Levante, així com les dels clients dels sectors d'alimentació, begudes i hort fructícola i les operacions pròpies de la cadena de subministrament de tot el grup.

L'immoble industrial és el primer construït per la multinacional Panattoni a la Regió i compta amb una superfície de 75.000 m², en els quals s'edificaran 44.000 m² de naus i 1.800 m² d'oficines i estades auxiliars. La seva posada en marxa comportarà la unificació de tres enclavaments de distribució que precisarà de personal directe i indirecte, (60 ocupacions directes i 50 ocupacions indirectes). A més, el centre acollirà un equip de manipulat gestionat per Astrapace, amb la contractació de 20 persones amb capacitats diferents.

El projecte es desenvolupa al parc empresarial de San Andrés d'Alcantarilla en uns terrenys propietat de Cuatro Vias. El centre està a set quilòmetres de Múrcia capital, al costat de l'autovia A-7 i de dues de les principals xarxes viàries de la zona, la qual cosa proporciona accés directe al Corredor Mediterrani. El nou centre comptarà amb dues naus fetes a mida de 20.500 i 22.500 metres quadrats i disposaran d’una completa coberta fotovoltaica que generarà energia per a autoconsum.

A més, hi haurà una zona d'oficines de 1.800 metres quadrats. Funcionaran 42 molls amb àmplies zones de pàrquing per a l'operativa de vehicles. CLS tindrà capacitat per a emmagatzemar més de 70.000 palets, comptarà amb els sistemes més avançats en emmagatzematge d'alta densitat, així com amb sistemes automàtics de càrrega i descàrrega (SCA). Està previst que més de 180 camions de gran tonatge realitzin una mitjana de 250 operacions diàries.

 

Centro Logístico del Sureste de Estrella de Levante y Alfil Logistics


Per a Pedro Marín, director general d'Estrella de Levante, “és un gran pas endavant per a millorar la nostra capacitat logística i poder oferir un servei encara més àgil als nostres clients”. Marín destaca que “el model de treball per al desenvolupament del centre és molt interessant, ja que ens permet treballar amb els millors especialistes del món en aquest tipus d'instal·lacions per portar a terme una operació rodona en la qual totes les parts s'impliquen en el projecte”.

Jaume Bonavía, director general d'Alfil Logistics, destaca que “després de 20 anys d'experiència de la nostra companyia a la Regió de Múrcia, consolidem la nostra aposta per aquest territori amb la col·locació de la primera pedra d'aquest centre logístic, amb el qual continuarem creixent i donant servei a clients dels sectors d'alimentació i begudes i del sector hort fructícola amb transport refrigerat.”

El desenvolupament de les obres, que durà a terme l'empresa murciana Urdecon, està previst en dues fases, les dates de lliurament previstes són mediats i finals de 2022 per a les dues naus.